Aktiviteter på Hult

Hos oss på Hult vill vi göra vårt bästa för att ge dig en upplevelse med guldkant.

Naturupplevelser

Naturupplevelser är förstås något vi har gott om då vår gård ligger i ett naturskönt område med sjöar, lummig skog och härliga bergsområden. Vi har också flera naturreservat i närheten. Vi ligger i Östra Vätterbranterna, ett av 5 biosfärområden i Sverige så naturpärlor finns det gott om i närheten.

Vandring

Vi har flera vandringsleder i närheten, tex Holavedsleden som passerar ett par km från Hult. Även Biosfärled Gränna och John Bauerleden är nära.

Cykla

Vill du cykla finns det härliga landsvägar, både med utmanande backar och på slät mark. Vi har några favoriter som vi gärna tipsar om.

Historiska platser

Något annat som det vimlar av i och runt Hult är historia, vår gård har tagit emot gäster sedan 13 november 1754. Vi har till exempel flera av Greve Brahes slott i trakten, inte minst Brahälla som är vackert placerad på en höjd ovanför sjön Noen. Både Eksjö och Vadstena med sina historiska stadskärnor är perfekta utflyktsmål från Hult.  Häftiga Rökstenen ligger bara en halvtimma bort med bil men vill du göra en heldagsutflykt är det perfekta 60 km tur och retur med cykel dit.