Natur och kultur på Hult

Här är upplevelsen och känslan i fokus

Hemma på Hult ligger på en plats där vi enkelt kan erbjuda er upplevelser av olika slag. Cykling, historiska vandringar, naturupplevelser mm. En del erbjuder vi i egen regi, en del erbjuder vi i samarbete med andra aktörer. Oavsett vilket, vårt mål är att du som vår gäst ska åka härifrån med ett härligt minne som kommer finnas med dig länge. 

Flera av våra upplevelser kan anpassas efter era önskemål.

Lysings urskog

Minnet av första gången vi besökte Lysings urskog är fortfarande starkt… 
Det var en solig dag i September och mossan var så ljusgrön att den nästan kände förtrollad. Vi utforskade skogen i timmar tills vi satte oss på några fallna träd för en lunch. Sedan dess har vi återvänt till skogen om och om igen. Det finns alltid något nytt att se. 

Om du vill uppleva riktigt orörd svensk natur rekommenderar vi en resa till Lysings urskog. Det ligger bara 20 minuter med bil eller 70 minuter med cykel från vår gård. Vägen dit är i sig värd resan, vackra böljande vägar genom ett Svenskt kulturlandskap.

Läs mer om våra urskogspaket här

Gourmandring
Gourmandring - en vandring genom tid och mat

Gourmandring är en sammansättning av orden gourmet och vandring vilket är precis det vi erbjuder. Gourmet i våra ögon är lokala smaker, både traditionellt tillagade samt moderna småländska smaker.

Våra vandringar är alltså för dig som uppskattar god naturlig mat och dryck i kombination med natur, kultur och historia.

Läs mer och boka här

Cykla på Hult
Mountainbike på fantastiska vägar på Omberg - med professionell guide förstås

Våra cykelhelger är vi riktigt stolta över, personliga och professionella där du verkligen får uppleva härliga vägar tillsammans med duktig guide.
Här behöver du inte tänka på något mer än dig själv och din utrustning. Guiden har full koll på bästa vägarna och kan anpassa nivån efter önskemål.
Vi ser till att ni har allt ni behöver att äta under dagen, inga torra ostmackor när ni bokar via oss.

Vill ni veta mer hittar du info här.

Slottslunch på Brahälla
Brahälla - en spännande plats med en  magisk utsikt

På en hög klippa med en underbar utsikt över sjön Noen valde greve Per Brahe den Yngre att bygga sitt jaktslott, Brahälla. Tyvärr hann han inte använda slottet innan han dog på hösten 1680. Genom åren har slottet utsatts för såväl plundring som väder och vind men det är fortfarande är häftig plats att besöka. 

Vi erbjuder er ett härligt paket där utomhusaktivitet kombineras med slottslunch. Enligt oss den perfekta kombinationen. 
Läs mer om vårt slottspaket här


Luffarstenen – en historisk vandringsled

Vi kan lätt frammana bilden av hur den falnande eldens sken flämtande rör sig i rött mot undersidan av det stora klippblocket medan en isande vårvind viner på utsidan. De människor som övernattar och tidvis bor här – vad tänker de på? Kanske talas det stillsamt om dagens tilldragelser, vart man är på väg härnäst eller om livets eviga frågor? De faller nog ganska snart i sömn efter en lång dag utmed vägarna. Att använda apostlahästar för sitt resande tar på krafterna. Med eller utan skor. Då som nu.

Följ med oss på en mysig em till Luffarstenen. Vi går den gamla luffarvägen och besöker stenen innan vi avslutar dagen med mat vid öppen eld. En och annan historia får ni på vägen.

Vill du veta mer eller boka, maila till info(at)hemmapahult.se eller ring till +46721599199


Midnatt på Hult

När solen börjar gå ner över skogen är det dags att låta axlarna slappna av och låta mörkret och tystnaden ta över. Här finns inga gatlysen som stör utan himlen är synlig och stjärnhimlen blir vårt tak.
Vi tänder en brasa och tar fram termosen med varm dryck. Här finns tid för reflektion och samtal och efter en stund plockar vi fram en midnattsupé.

Det kommer finnas några fasta datum (kommer upp inom kort) men ni kan även boka om ni är en grupp på 6-10 personer.
De som önskar får övernatta under bar himmel. Då ingår även frukost.

Vill du veta mer eller boka, maila info(at)hemmapahult.se eller ring +46721599199