Hållbarhet på Hult

Hult har varit en plats som tagit emot gäster länge och det vill vi också kunna göra. Vi vill också att vår verksamhet ska lämna så lite spår som möjligt efter sig.

Ett stort problem idag är att maten odlas väldigt långt ifrån platsen den sen äts, det vill vi ändra på. Vi använder en hel del som växer i vårt närområde och huvuddelen av det vi köper in kommer från lokala producenter. Vi har gott om duktiga sådana i Småland. Det är vi stolta över och något vi vill värna om. Vi vill att det ska smaka Småland och allra helst Hult om det vi serverar våra gäster.

Att inte slänga någon mat är också en självklarhet, vårt mål är att kapa matsvinnet helt. Vi är inte där än men väldigt nära. Vill du veta mer om hur vi jobbar med den biten, fråga gärna.

Vi serverar mat och fikabröd på porslin, inte papptallrikar och våra bestick är inte av plast.

En annan sak vi också tagit ställning för är att inte slösa med vatten. I våra boenden har vi till exempel valt att ha mindre varmvattenberedare – du kan duscha, men inte en timma. Vi använder i största möjliga mån torrtoaletter, varför använda dricksvatten till att spola i toaletten tänker vi? Vi har fint friskt källvatten i vår verksamhet och det är det du serveras om du beställer vatten, inte vatten på flaska som åkt bil många många mil.

Vill du höra hur vi tänker om hållbarhet och miljö – klicka på bilden nedan. 

Vi har tydliga mål för hur vi ska jobba med hållbarhet i vårt företag – på alla områden och vi tar tacksamt mot tips och tankar. Det här är en aktiv process som inte är färdig än men vi har valt att ha det med som en grund i vår verksamhet och det känns väldigt bra.

För en tid sedan besökte en av våra samarbetspartner, Tranås Energi, oss. Efter besöket gjorde de en film som ni kan se om ni klickar här.