Hult gård har en historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. Gården består av byggnader från olika århundraden, den finns omnämnd redan på 1500talet. I dag är gårdsmiljön kulturminnesmärkt och det är alltid lika roligt att berätta för våra besökare om detaljer och historier från gårdens långa historia. Inte minst låsen på gamla magasinet, de är enorma.

Under 2020 kommer vi välkomna gården in till 2000-talet då våra nya moderna stugorna blir färdiga. De kommer tillföra 8 nya bäddar i en helt unik tappning. De är designade helt utan kompromisser, varje stuga är ritad efter platsen de ska stå på och vi har bara använt material som är snälla mot miljön.

Hults gård har välkomnat gäster ända sedan det blev Gästgiveri här 13 November 1754. Det är vi stolta över att kunna göra igen. I dag tar vi emot bokade grupper till middagar i gamla matsalen, i mysiga Johans lada eller på loftet. Om vädret är med oss har vi förstås en mysig uteservering där vi gärna dukar upp, både fika och middagar.

Vårt mål med gården är att alla som besöker vår gård ska känna att de verkligen är välkomna. Vi vill bjuda våra gäster att tillbringa tid här – att bo, att uppleva och smaka på Hult. Trots vårt underbart lantliga läge ligger vi bara 20 minuter från E4an och idyllen Gränna.

Vi vill vara en kontrast till stora anläggningar där allt är perfekt. Vi vill välkomna er till en lantlig miljö där det är lätt att andas, där livet får ta tid. Vi vill bjuda på oväntade smaker av råvaror som finns just här hos oss på Hult. Vi vill att våra gäster ska få uppleva det riktiga Småland, lantligt och vackert.

Vi vill helt enkelt göra vår del av Sverige, av Småland, lika uppskattad av dig som av oss.

Varmt välkomna önskar Chatrine och Johan, vi ser fram emot att träffa er.